Početna Gradske teme Ambasada Malezije podržala realizaciju projekta “Zelena Srbija” u Kragujevcu

Ambasada Malezije podržala realizaciju projekta “Zelena Srbija” u Kragujevcu

0

Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije (SRBATOM) u saradnji sa kompanijom Color Media Communications, a uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, realizovaće akciju sadnje drveća u Kragujevcu u okviru projekta „Zelena Srbija“ u petak, 19. novembra, u 12 časova kod jezera “Bubanj”, gde će biti zasađene sadnice belog jasena.

Cilj projekta „Zelena Srbija“ jeste zaštita životne sredine i podizanje svesti građana, lokalnih samouprava i kompanija o tome koliko je značajno ozelenjavanje i pošumljavanje naše zemlje. Projekat je do sada realizovan uz saradnju sa brojnim ambasada u Srbiji, a podršku akciji sadnje drveća u Kragujevcu pružiće i Ambasada Malezije.

Prisutnima će se nakon sadnje obratiti:

  • Stefan Jovanović, zamenik gradonačelnika grada Kragujevca
  • Slađan Velinov, direktor Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije
  • Šef misije Malezije Kairul Tazril Tarmizi (Khairul Tazril Tarmizi)
  • Jasmina Šrndić, korporativne komunikacije, Lidl Srbija
  • Ana Stanić, direktorka subregiona OTP banka Srbija

SRBATOM nastoji da projektom „Zelena Srbija“ unapredi kvalitet životne sredine i da utiče na zdravlje ljudi ozelenjavanjem i pošumljavanjem, koji su primarni faktor za bolji kvalitet našeg okruženja.

U okviru projekta, koji se već drugu godinu zaredom sprovodi, sadnja drveća se organizuje u 10 gradova i opština Srbije, do sada je akcija sadnje realizovana u Zrenjaninu, Bačkoj Palanci, Priboju, Topoli, Kikindi, Sremskim Karlovcima i Požarevcu. Kragujevac je osmi po redu grad koji se priključio ovom projektu, a do kraja godine u planu su još dva mesta.

Partneri ovogodišnje kampanje “Zelena Srbija” su Javno preduzeće Vojvodinašume, OTP banka Srbije, kompanije Lidl i Telenor.