Početna Gradske teme Apel JKP “Čistoća”: Ne gomilajte kabasti otpad i ne pravite divlje deponije

Apel JKP “Čistoća”: Ne gomilajte kabasti otpad i ne pravite divlje deponije

0

JKP “Čistoća” apelovala je na Novosađane da krupni i kabasti otpad, kao i građevinski šut, odlažu u posude koje su za to predviđene, u okviru njihovih redovnih akcija, ili odnesu besplatno na Gradsku deponiju.

“Naše ekipe su bukvalno svakodnevno na terenu, a preko medija, preko našeg sajta i na društvenim mrežama redovno obaveštavamo javnost i apelujemo na savest građana. Međutim i pored svega toga, pojedini nesavesni sugrađani se oglušuju o sve apele i prave divlje deponije u svim delovima grada i u prigradskim naseljima. To značajno otežava rad našeg preduzeća, budući da troškovi angažovanja vanrednih ekipa i vozila povećavaju troškove koji nisu planirani godišnjim programom rada”, istakao je direktor “Čistoće” Vladimir Zelenović.

U ovom preduzeću navode da se svake godine na teritoriji Novog Sada ukloni više hiljada divljih deponija.

“Reč je o hiljadama kubika smeća na 30 do 40 lokacija na dnevnom nivou. U tom procesu se sakupi više od 900 kubika smeća mesečno, odnosno oko 11.000 kubika godišnje. U saradnji sa Gradskom upravom za komunalne poslove i komunalnom inspekcijom, ‘Čistoća’ je i ranije imala akcije sprečavanja odlaganja otpada na mestima koja nisu predviđena za to, kao i kabastog otpada na mestima za odlaganje komunalnog otpada”, dodaju u “Čistoći”.

Podsećaju još da su kazne za pojedince od 25 hiljada pa do milion dinara za predstavnike preduzeća koji nepravilno odlažu smeće.

Izvor: 021
Foto: Pixabay