Početna Gradske teme Banovina od sutra osvetljena crvenom bojom

Banovina od sutra osvetljena crvenom bojom

0

Zgrada Pokrajinske vlade od sutra do nedelje, 29. septembra biće obojena crvenom bojom, a u znak podrške obeležavanju Svetskog dana srca.

Stopa umiranja od bolesti srca i krvnih sudova je u Srbiji veća od 50 odsto, a viša nego u ostalim zemljama Evrope. Svakog sata u našoj zemlji šest osoba umre od kardiovaskularnih bolesti.

Bolesti srca i krvnih sudova i dalje imaju dominantno mesto u morbiditetu i mortalitetu širom sveta što nameće, svima ponaosob, ali i društvu kao celini, obavezu da faktore rizika za njihovo nastajanje svede na najmanju moguću meru, poručuju u Pokrajinskoj vladi.

Ovogodišnji Svetski dan srca se obeležava 29. septembra pod sloganom “Budi heroj svoga srca”, sa ciljem da čovečanstvo bude globalna zajednica heroja koja će preduzeti sve da ljudska civilizacija usvoji zdravije stilove života.

Svetski dan srca će sutra (u petak) u zdravstvenim ustanovama sa teritorije Vojvodine biti propraćen različitim aktivnostima, kako promotivnim kampanjama, tako i besplatnim pregledima građana, savetima o zdravlju i faktorima rizika.

Izvor: 021
Foto: Wiki