Početna Gradske teme “Biti tata” – Treći vebinar UNICEF-ove onlajn škole roditeljstva

“Biti tata” – Treći vebinar UNICEF-ove onlajn škole roditeljstva

0

UNICEF u Srbiji uspešno nastavlja sa serijalom vebinara i onlajn razgovora sa roditeljima o ključnim temama roditeljstva i odrastanja malog deteta u okviru svoje onlajn škole roditeljstva.

Treći po redu vebinar za roditelje na temu „Biti tata“ će se održati 28. oktobra 2021. godine, u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center, a oni koji nisu u mogućnosti da prisustvuju mogu da isprate događaj putem UNICEF Srbija YouTube kanala.

Učesnici vebinara su:

  • Prof. dr Aleksandar Baucal, redovni profesor na Odeljenju za psihologiju Filozofskog Fakulteta Univerziteta u Beogradu,
  • dr Dragan Stanojević, docent na Odeljenju za sociologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu,
  • Milutin Milošević, tata i glumac.

Moderator: Miloš Milovanović, tata troje dece, novinar N1.

Tema vebinara je rodno-balansirano roditeljstvo kao ključni element u podsticanju razvoja deteta. Govoriće se o ulozi oca, i šta ona znači u odrastanju malog deteta, kako se u poslednjim decenijama u našoj zemlji menja doživljaj identiteta očeva i majki, kako se o roditeljstvu uči  još dok kao deca posmatramo svet oko sebe, kao i o onome što će sutra biti naša roditeljska praksa, i kakvo mesto igra ima u tome.  Važan aspekt vebinara će biti razgovor  o mitu  da su majke sposobije i spretnije u roditeljstvu u odnosu na očeve, posebno kada su deca na ranom uzrastu, kao i kako porodice sa malom decom mogu da dođu do čvrstog roditeljskog saveza za dete i pored različitih izazova sa kojima se suočavaju.

Svi zainteresovani koji žele da prate vebinar mogu da se prijave putem sledećeg linka: https://bit.ly/LinkZaRegistraciju 

Na vebinaru će biti obezbeđen prevod na srpski znakovni jezik.

Vebinar “Biti Tata” organizuje UNICEF u Srbiji u partnerstvu sa Populacionim fondom Ujedinjenih nacija (UNFPA). Ovo je treći po redu vebinar UNICEF škole roditeljstva koja je pokrenuta u okviru Programa Podsticajno roditeljstvo kroz igru, a koji se sprovodi, u saradnji sa Vladom Srbije uz podršku LEGO fondacije.

Jedno od osnovnih polazišta ovog programa je da je da osnažen i podržan roditelj najvažniji oslonac za zdravlje, optimalan razvoj i uspeh deteta. Kako bi se odgovorilo na izazove pandemije COVID-19,  u fokus je smeštena briga o mentalnom zdravlju i emocionalnoj dobrobiti roditelja i dece. Poseban naglasak je na moći zajedničke igre, kao i sposobnosti roditelja da prepoznaju i senzitivno odgovaraju na potrebe dece, stvarajući prilike za učenje, istarživanje i ostvarivanje punih potencijala deteta.