Početna Gradske teme Brojači biciklista postavljeni na tri lokacije u Novom Sadu

Brojači biciklista postavljeni na tri lokacije u Novom Sadu

0

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije postavila je brojače saobraćaja odnosno biciklista sa displejima na Bulevaru Evrope, na Beogradskom keju i kod Štranda.

Uređaji ovog tipa postavljeni su radi brojanja saobraćaja na uličnoj mreži, kao i u cilju promocije i unapređenja biciklističkog saobraćaja, a u okviru investicije “Unapređenje saobraćajne opreme za kontrolu i praćenje saobraćaja”.

Na lokaciji kod Štranda detektuje se samo biciklistički saobraćaj, a na preostale dve broje se i kategorišu tokovi vozila sa istovremenim brojanjem biciklista na stazama. Displej na uređaju prikazuje broj biciklista po danu i ukupan broj za celu godinu, kao i neke opšte informacije (datum, vreme, temperatura).

Svi podaci o broju vozila sa navedenih lokacija šalju se u postojeći sistem automatskog brojanja saobraćaja, prenosa podataka i izveštavanja o trenutnom stanju saobraćaja, koji je uspostavljen na području Grada, a u nadležnosti je Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, Odeljenja za razvoj i upravljanje saobraćajem.

Opremu je postavio DOO “MHM projekt” iz Novog Sada, vrednost investicije je četiri miliona dinara, a novac je obezbeđen iz kazni koje se naplaćuju u saobraćaju.

Izvor: 021
Foto: 021