Početna Gradske teme “Ciklonizacija” kreće u suzbijanje komaraca na Novom naselju

“Ciklonizacija” kreće u suzbijanje komaraca na Novom naselju

0

Novosadska “Ciklonizacija” prethodnih dana je počela prve tretmane u okviru ovogodišnje sistemtske akcije zaštite zdravlja građana od komarca.

Kako navode u ovom preduzeću, u prethodnih nedelju dana izvedeni su tretmani protiv larvi i odraslih komaraca u podrumima stambenih zgrada na Novom naselju, koje su pod vodom.

Večeras će biti izvedeni i prvi tretmani protiv odraslih komaraca na otvorenom, u blokovima oko ulica Mileve Marić, Bate Brkića, Seljačkih buna i okoline.

Iako je veći deo kapaciteta “Ciklonizacije” bio angažovan na sprovođenju dezinfekcije, u preduzeću poručuju da su pratili i stanje sa krpeljima i komarcima.

Po rečima portparola “Ciklonizacije” Darija Aćimovića, bez obzira na vanredno stanje i opasnost od širenja korona virusa, ovo preduzeće nikako nije smelo da zapostavi aktivnosti na programima zaštite zdravlja građana od komaraca i krpelja, koji takođe prenose opasne zarazne bolesti.

– Naše ekipe već mesec dana prate i stanje sa komarcima i krpeljima na teritoriji Grada Novog Sada. Prati se vodostaj Dunava i stanje na kanalima, temperature i očekivana izvorišta komaraca. Za sada je primećeno da su aktivirana pomenuta izvorišta iz zgrada na Novom Naselje i zato je ekspresno reagovano, kako bi se sprečilo širenje problema – navodi Aćimović.

Takođe, navodi Aćimović, već od sutra kreće monitoring krpelja svih uređenih zelenih javnih površina u gradu i prigradskim naseljima. Na osnovu rezulata ovog monitoringa, već u narednih nekoliko dana, može se očekivati i serija tretmana protiv krpelja.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay