Početna Gradske teme “Čistoća” ponovo apeluje na Novosađane da ne prave divlje deponije

“Čistoća” ponovo apeluje na Novosađane da ne prave divlje deponije

0

Veliki kontejneri za krupni otpad bili su postavljeni prethodna dva dana na Vidovdanskom naselju, odakle će biti premešteni u Čenej gde će građani moći da odlažu dotrajali nameštaj, sanitarije i drugi krupan otpad.

Zbog velikog broja divljih deponija, koje pojedini građani prave svakodnevno, a koje radnici JKP „Čistoća“ svakodnevno uklanjaju, ovo preduzeće je ponovilo apel Novosađanima da se ponašaju savesno i pomognu im da Novi Sad održe čistim i urednim.
– Redovno uklanjamo divlje deponije na teritoriji Novog Sada, ali, takođe, redovno apelujemo i na sugrađane da ih ne prave i da smeće odlažu u kontejnere i druge posude namenjene za to. Nažalost, još uvek ima onih nesavesnih, koji se o takve apele oglušuju i ugrožavaju svoju okolinu. Svakodnevno radimo na tome da grad održavamo čistim i urednim i u tom poslu očekujemo pomoć Novosađana. Podsećamo da je odlaganje otpada na Gradskoj deponiji besplatno, a prostor gde se istovara pristupačan – kaže direktor „Čistoće“ Vladimir Zelenović.

Svi koji žele da iznajme veliki kontejner od 5 m³ mogu da se jave telefonom, na broj 021/6333-884, lokal 126, u vremenu od 8 do 13 časova svakog radnog dana, kako bi se sa nadležnim poslovođom dogovorili o terminu postavljanja posude.

Prema važećoj Odluci o održavanju čistoće u Novom Sadu, kazne za fizička lica za nesavesno iznošenje smeća iznose 8.000 dinara. Za pravna lica te kazne iznose od 50 hiljada do milion dinara.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay