Početna Gradske teme Crni psi sve teže pronalaze put do novog doma

Crni psi sve teže pronalaze put do novog doma

0

Da li ste čuli za takozvani “sindrom crnog psa”? Brojna istraživanja koja su sprovedena u različitim prihvatilištima širom sveta pokazuju da crni psi teže pronalaze put do novog doma.

Iako je jasno da njihova boja dlake nije pokazatelj osobina i karaktera, udomitelji ipak u većini slučajeva bez konkretnog razloga biraju ljubimce sa svetlijom dlakom. Kako bismo srušili neosnovane predrasude, danas vam predstavljamo Lenku.

“Jedan od naših najrazdraganijih pasa u Prihvatilištu, kao što vidite. Lenka je mešanac star godinu i po dana. Fenomenalna za nekog ko ima veliko i prostrano dvorište”, rekao je Milan Kvrgić, šef Prihvatilišta “Zoohigijena”.

Ukoliko već imate ljubimce, sa njima će se slagati odlično, kao i sa svim ostalim članovima vaše porodice.

“Vakcinisana je, sterilisana, mikročipovana, tako da je slobodna za udomljavanje i zaista se nadam da će pronaći neko lepo veliko dvorište gde će moći baš ovako da trči i da se veseli”, dodao je Kvrgić.

Sigurni smo da će duga istrčavanja, posvećen vlasnik i ispunjen dan za Lenku predstavljati pravo zadovoljstvo, jer ona je ljubimac koji svojom pojavom ruši baš sve predrasude.

Izvor: RTV.rs
Foto: RTV.rs