Početna Gradske teme Đaci veterničke škole organizovali humanitarnu proslavu 8. marta da bi pomogli drugu

Đaci veterničke škole organizovali humanitarnu proslavu 8. marta da bi pomogli drugu

0

Učenici veterničke Osnovne škole „Marija Trandafil“ na poseban način obeležili su Dan žena – 8. mart. Umesto cveća i čokolada, kupovali su i poklanjali medenjake i čestitke, a sav prikupljen novac biće uplaćen na račun učenika ove škole Borislava Stanojevića, koji ima cerebralnu paralizu.

Akciju „Deca velikog srca“ su osmislili Borislavovi drugari iz razreda i njihova učiteljica Alenka Oreščanin, a u njenom ostvarivanju pomogli su i iz Udruženja građana za cerebralnu i dečiju paralizu „Sunce“, kao i iz Udruženja prevremeno rođene dece „Optimistik“, grupe „Mame Novosađanke“ i firme „Peris inženjering“, koja je pomogla u štampanju čestitki koje je Borislav sam ukrasio.

– Fokus ove akcije je na našem Bori, koji je izuzetno pozitivna osoba, uvek je raspoložen i izuzetno iskren, a pored toga je i svima omiljeni drugar. Borislav je sa nama od prvog razreda, a trenutno se borimo da prohoda i uz njega smo i srcem i dušom. Njega čeka druga faza lečenja, nakon prve, koja je bila u decembru, kada je operisan u Rusiji – rekla je za Dnevnik učiteljica trećeg razreda Alenka Oreščanin.

Ovo nije prva humanitarna akcija za Borislava. Drugari iz razreda i škole su ranije prodavali igračke na ulici, kako bi što pre prikupili novac za njegovo lečenje. U akciju su se uključili svi učenici i zaposleni u školi, koji su se odrekli svih poklona, kao i školski sindikat.

– Medena srca su simbolična jer ih prodaju deca ogromnih srca, kojima smo beskrajno zahvalni – rekla je Borina majka Ivana Stanojević.

Da bi pomogli Bori, u planu su humanitarni turniri, bazari i tezge za prodaju slatkiša na pijaci.

Ukoliko to žele, sugrađani imaju priliku da Borislavu pomognu da napravi svoje prve korake i uplatom na dinarski i devizni račun, kao i slanjem SMS poruke sadržaja 887 na broj 3030.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay