Početna Gradske teme Današnji “Heroj dana” je doktorka Dragana Nikolić

Današnji “Heroj dana” je doktorka Dragana Nikolić

0

Kao nastavak akcije “Heroj ulice” iz prošle godine, Grad Novi Sad pokrenuo je novu – “Heroj dana” u kojoj će Novosađani predlagati svoje heroje koji im pomažu da što bezbednije i humanije provedu vreme pandemije.

Današnji “Heroj dana” je doktorka Dragana Nikolić koju je za “Heroja dana” prijavila naša sugrađanka Anita, koja tvrdi da je, upravo Dragana, spasila život njenom suprugu. Naime, kako naša čitateljka tvrdi, Dragana sa odeljenja pulmologiju u Kliničkom centru Vojvodine je izuzetno požrtvovana, poštena, iskrena, borbena i pažljiva osoba.

“Onog dana kada je moj suprug sa teškom upalom pluća primljen na Infektivnu kliniku i potom, nakon snimka pluća i pregleda, prebačen na odeljenje pulmologije, Dragana je, zajedno sa svojim kolegama, davala sve od sebe da mog supruga spasi od gotovo sigurne smrti. Borba za njegov život još uvek traje, ali je on relativno dobro i napreduje i oporavlja se iz dana u dan. Prethodi mu još jedan period oporavka, ali se, nakon respiratora i intubiranja, od pre nekoliko dana nalazi na odeljenju polu-intenzivne nege i to upravo zahvaljujući Dragani i njenim kolegama. Ne postoje reči kojima bih mogla adekvatno da joj se zahvalim za sve ono što je učinila za mog supruga, za našu porodicu i decu, ali želim da svi naši sugrađani znaju da u prvim redovima Infektivne klinike na odeljenju pulmoligije u KCV imamo čitav niz velikih heroja, među kojima se nalazi i Dragana”, poručuje Anita.

Medicinski radnici, apotekari, radnici gradske čistoće, prodavci u samoposlugama, volonteri, dostavljači hrane pa i naši stari sugrađani koji svojim ostankom u samoizolaciji čine da nam svim vreme pandemije prođe što bezbednije i humanije – svi su oni naši “Heroji dana”.

Pošaljite svoje predloge i pomozite nam da ih sve predstavimo javnosti i istaknemo koliko nam je važno to što rade. Svoje predloge pošaljite nam e-mail adresu: herojulice021@gmail.com

Medijski pokrovitelji akcije su: Color Media Communications, list “Dnevnik”, Novosadska TV, Dunav TV i RTV Pančevo.

Sponzor akcije je AMS osiguranje. 

Autor: NsHronika
Foto: Privatna arhiva