Početna Gradske teme Današnji “Heroj dana” je medicinar Dejan Spremić

Današnji “Heroj dana” je medicinar Dejan Spremić

0

Kao nastavak akcije “Heroj ulice” iz prošle godine, Grad Novi Sad pokrenuo je novu – “Heroj dana” u kojoj će Novosađani predlagati svoje heroje koji im pomažu da što bezbednije i humanije provedu vreme pandemije.

Današnji “Heroj dana” je Dejan Spremić iz Iriga koji, pored toga što pohađa višu medicinsku školu u Beogradu, radi i u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Novi Sad. Dejan od početka pandemije daje sve od sebe da pomoć ukaže svim pacijentima na Novosadskom sajmu, jer je u prvim redovima borbe protiv virusa COVID-19 koji nam je svima promenio živote. On se nijednog trenutka nije zapitao kako će ljudima da pomogne, šta je potrebno da žrtvuje i koliko vremena i energije će mu za to biti potrebno, već je jednostavno i bez trunke razmišljanja rekao: “Idem sutra na Sajam”. Ovakve hrabre odluke pravi su dokaz da su medicinski radnici poput njega ti koji u svoj posao ulažu celog sebe samo sa jednim ciljem – da pomognu drugima. Zbog izuzetne hrabrosti, požrtvovanosti i prednosti svom medicinskom pozivu i svim pacijentima ponaosob, Dejan je naš današnji “Heroj dana”.

Medicinski radnici, apotekari, radnici gradske čistoće, prodavci u samoposlugama, volonteri, dostavljači hrane pa i naši stari sugrađani koji svojim ostankom u samoizolaciji čine da nam svim vreme pandemije prođe što bezbednije i humanije – svi su oni naši “Heroji dana”.

Pošaljite svoje predloge i pomozite nam da ih sve predstavimo javnosti i istaknemo koliko nam je važno to što rade. Svoje predloge pošaljite nam e-mail adresu: herojulice021@gmail.com

Medijski pokrovitelji akcije su: Color Media Communications, list “Dnevnik”, Novosadska TV, Dunav TV i RTV Pančevo.

Sponzor akcije je AMS osiguranje. 

Autor: NsHronika
Foto: Privatna arhiva