Početna Gradske teme Današnji “Heroj dana” je medicinska sestra Jana Babin

Današnji “Heroj dana” je medicinska sestra Jana Babin

0

Kao nastavak akcije “Heroj ulice” iz prošle godine, Grad Novi Sad pokrenuo je novu – “Heroj dana” u kojoj će Novosađani predlagati svoje heroje koji im pomažu da što bezbednije i humanije provedu vreme pandemije.

Današnji “Heroj dana” je medicinska sestra Jana Babin, zaposlena u Kliničkom centru Vojvodine na odeljenju intezivna terapija. Kao samohrana majka ona je borac i veliki heroj u očima svoje ćerke ceo njen život, a sada i brojnih drugih ljudi čije živote spašava tako što se bori protiv koronavirusa.

“Pre više od mesec dana moja mama je otišla u rat protiv nepoznatog neprijatelja zbog svih nas. Još se nije vratila i još me nije zagrlila. Dok se cela njena porodica moli za zdravlje svih nas, pa i nje, ona radi duge i teške smene da bi pobedila virus. Nikada u životu nije bežala od problema, pa to neće uraditi ni sad, a uvek do sada je iz svake bitke izlazila kao moj pobednik. Apelujem da ostanete kod kuće da bismo ja i mnoga druga deca medicinskih radnika mogli što pre ponovo da zagrlimo svoje roditelje. Ona zarad vas ne može da ostane u svom domu, ali zbog nje i mnogih drugih vi možete. Ona je moj heroj. Čuvajmo jedni druge” – poručuje Maša Babin Lacić, Janina ćerka.

Medicinski radnici, apotekari, radnici gradske čistoće, prodavci u samoposlugama, volonteri, dostavljači hrane pa i naši stari sugrađani koji svojim ostankom u samoizolaciji čine da nam svim vreme pandemije prođe što bezbednije i humanije – svi su oni naši “Heroji dana”.

Pošaljite svoje predloge i pomozite nam da ih sve predstavimo javnosti i istaknemo koliko nam je važno to što rade. Svoje predloge pošaljite nam e-mail adresu: herojulice021@gmail.com

Medijski pokrovitelji akcije su: Color Media Communications, list “Dnevnik”, Novosadska TV, Dunav TV i RTV Pančevo.

Sponzor akcije je AMS osiguranje. 

Autor: NsHronika
Foto: Privatna arhiva