Početna Gradske teme Današnji “Heroji dana” su Mirjana Dimitrijević i svi novosadski penzioneri

Današnji “Heroji dana” su Mirjana Dimitrijević i svi novosadski penzioneri

0

Kao nastavak akcije “Heroj ulice” iz prošle godine, Grad Novi Sad pokrenuo je novu – “Heroj dana” u kojoj će Novosađani predlagati svoje heroje koji im pomažu da što bezbednije i humanije provedu vreme pandemije.

“Strpljen-spašen”, misao je vodilja poslednjih 30 i više dana svih penzionera koji su se zbog pandemija virusa korona nalazili u kućnoj izolaciji. Jedna od njih je i Mirjana Dimitrijević sa Podbare, koja sa suprugom Milanom, ali i dragim komšijama, utorkom, petkom i nedeljom, u dozvoljenim terminima prošeta najstarijim delom Novog Sada, Almaškim krajem. Ove dane i odobrenu šetnju s nestrpljenjem je čekalo više desetina hiljada penzionera u Novom Sadu, koji kažu da im polučasovni izlazak prija i da su konačno “prodisali”. Novosadske ulice, danima kada je penzionerima dozvoljena šetnja, postale su svojevrsni korzo, ali neretko se desi, kažu kroz osmeh, da pogreše dan pa izađu, jer su im svi dani slični. Oni su disciplinovani, nose maske, rukavice, drže distancu i pridržavaju se svih mera jer za razliku od nas mlađih, kako kažu, znaju da cene život. Zato su naši heroji dana Mirjana Dimitrijević i svi novosadski penzioneri.

Medicinski radnici, apotekari, radnici gradske čistoće, prodavci u samoposlugama, volonteri, dostavljači hrane pa i naši stari sugrađani koji svojim ostankom u samoizolaciji čine da nam svim vreme pandemije prođe što bezbednije i humanije – svi su oni naši “Heroji dana”.

Pošaljite svoje predloge i pomozite nam da ih sve predstavimo javnosti i istaknemo koliko nam je važno to što rade. Svoje predloge pošaljite nam e-mail adresu: herojulice021@gmail.com

Medijski pokrovitelji akcije su Color Media Communications, list “Dnevnik”, Novosadska TV, Dunav TV i RTV Pančevo.

Sponzor akcije je AMS osiguranje.

Autor: NsHronika
Foto: Privatna arhiva