Početna Gradske teme Deo Veternika dobija kanalizaciju

Deo Veternika dobija kanalizaciju

0

Grad Novi Sad nastavlja da investira u izgradnju kanalizacione mreže u Veterniku, s krajnjim ciljem da se problem odvođenja otpadnih voda reši na prostoru čitavog naselja.

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije izvodi radove na izgradnji kanalizacije u delu Veternika severno od Novosadskog puta. Ova investicija, vredna 215 miliona dinara, obuhvata izgradnju 12 km mreže koja će se prostirati u oko 40 ulica u ovom delu Veternika.

Buduća kanalizaciona mreža severno od Novosadskog puta podeljena je na 7 slivova, tako da će se i izgradnja realizovati fazno. U prvoj fazi radova, za koju je dobijena građevinska dozvola, gradiće se kanalizacija sliva 1 i sliva 6 sa jednom crpnom stanicom. Dužina kanalizacione mreže sliva 1 iznosi 2,5 km i obuhvata devet ulica (Novosadski put, Nova 27, Nova 9, Nova 91-deo, Vladimira Matijevića, Dobre Jovanović, Gige Geršića, Petra Bige, Generala Vasića). Dužina kanalizacione mreže sliva 6 iznosi 1,7 km i prostire se u sedam ulica (Drage Dejanović, Danila Lazovića, Marka Servijskog, Olge Ilić, Dr Dušana Popovića, Gorana Maletića, Nova 91-deo).

Za izgradnju kanalizacije ostalih slivova u toku je rešavanje imovinsko-pravnih odnosa, što je neophodan preduslov za ishodovanje građevinske dozvole. Gradska uprava upućuje apel vlasnicima parcela da potpišu neophodnu saglasnost kako bi se moglo pristupiti radovima u svim ulicama koje su predviđene projektnom dokumentacijom.

Napominjemo da je u Veterniku tokom 2018. godine izgrađeno oko 7 km kanalizacije, čime su stvoreni uslovi da se više od 430 domaćinstava priključi na gradski kanalizacioni sistem, a Grad Novi Sad u ovu investiciju uložio je oko 145 miliona dinara.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay