Početna Gradske teme Direktor Galensa obećao da će vratiti put na Fruškoj gori građanima?!

Direktor Galensa obećao da će vratiti put na Fruškoj gori građanima?!

0

Aleksandar Jovanović Ćuta (‘Odbranimo reke Stare planine’), koji je bio gost na sinoćnjoj tribini “Novi Sad na vodi? Vidi, gari, ne može!”, rekao je da je po dolasku u Novi Sad bio na sastanku sa direktorom Galensa Nebojšom Petrićem koji mu je saopštio da je spreman da razgovara o situaciji na Fruškoj gori.

Kako je naveo, njega je Petrić pozvao pre dva dana, jer je čuo da će govoriti na protestu koji će se održati na Fruškoj gori u subotu (opširnije OVDE).

“Pitao je zašto dolazim, rekao sam mu da je neki idiot postavio ogradu na put koji pripada svima nama. Čovek je spreman da razgovara, mi moramo da razgovaramo sa svima. Hoće da razgovara i sa Draganom Arsić (Pokret ‘Odbranimo šume Fruške gore’)”, naveo je.

Kaže i da je Petrić obećao da će vratiti parče puta izbetonirano kod manastira u prvobitno stanje, osloboditi kapiju i vratiti ogradu u stanje koje je propisano.

“Put koji je javan, mora da bude javan. Ako zakon kaže da nije, onda nije javan. Mi samo tražimo da se poštuje zakon”, zaključio je.

Poručio je okupljenima i da će se svakako videti na Fruškoj gori u subotu, u 11 časova, a pozivu se pridružila i Dragana Arsić.

Milenko Vujić iz organizacije “Most solidarnosti” nije se složio sa Jovanovićem i smatrao je da je otišao na pogrešnu adresu.

“Ne treba on (Jovanović) da razgovara sa investitorom. Sa tim investitorom treba da razgovara tužilaštvo, policija i pravosuđe. Ovo što oni rade u Novom Sadu je udruženi zločinački poduhvat. Ona zgrada u centru (Pupinova palata) gde je uništena zgrada koja je bila pod zaštitom države je zločin”, rekao je Vujić.

Zaključio je da Petrić samo pokušava da spreči okupljanje pored svog imanja, jer se svi oni “boje sile ljudi koji su se pobunili”.

Izvor: 021
Foto: Pixabay