Početna Gradske teme Doktorka smenjena jer je tražila dodatni novac, a ne zbog stranačke pripadnosti

Doktorka smenjena jer je tražila dodatni novac, a ne zbog stranačke pripadnosti

0

institut_kamenica

Institut za onkologiju Vojvodine demantovao je danas navode lekarke Jasne Mihailović da je smenjena zbog pripadnosti Srpskoj naprednoj stranci i saopštio da je ona razrešena dužnosti nakon što je tražila naknadu za prekovremeni rad za učešće u radu Stručnog kolegijuma tog instituta.

“Stranačka pripadnost ne može biti referenca kvaliteta za obavljanje posla u struci. Kriterijumi koji treba da se uvaže su stručnost, kompetentnost, profesionalna posvećenost i organizacione sposobnosti”, navodi se u saopštenju Instituta za onkologiju Vojvodine. Dodaje se da je smenjena upravnica Zavoda za nuklearnu medicinu Jasna Mihailović u svom “poslednjem u nizu dopisa” tražila da joj se nadoknade prekovremeni sati za učešće u radu Stručnog kolegijuma, što nije u skladu sa profesionalnom posvećenošću lekara i što stvara nepotrebne troškove. Dodaje se da svi procesi rada Instituta za onkologiju Vojvodine funkcionišu na najbolji način, bez obzira na pojedince, a na korist pacijenata.

Visoki funkcioner SNS-a Damir Zobenica optužio je juče direktora Instituta za onkologiju Miloša Lučića da je smenio Jasnu Mihailović samo zato što je članica SNS iako je “najstručniji kadar” na tom institutu. On je optužio Lučića da je Mihailovićevu smenio jer planira da na njeno mesto postavi svoju suprugu.

Jasna Mihailović je kazala da je Lučić novu sistematizaciju radnih mesta prilagodio svojoj supruzi i optužila ga za zloupotrebu položaja.

Institut za onkologiju ove navode nazvao je “besmislicama i neistinama” koje ne zaslužuju da budu komentarisane.

Povodom smene Mihailovićeve oglasio se i pokrajinski odbor Demokratske stranke, rekavši da su u toj stranci spremni da u svako doba da uporede kvalifikacije i biografije pokrajinskih sekretara sa biografijama i kvalifikacijama ministara u Vladi Republike Srbije, kao i svih drugih kadrova DS i SNS.

Izvor: Beta