Početna Gradske teme Druga Konferencija “Pametna poljoprivreda” u Novom Sadu

Druga Konferencija “Pametna poljoprivreda” u Novom Sadu

0

Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika (SUMP) u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom organizovalo je drugu konferenciju pod nazivom “Pametna poljoprivreda”, gde su mladi poljoprivrednici imali priliku da se upoznaju sa inovacijama u poljoprivredi.

Konferenciju je otvorila predsednica Skupštine Grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović, naglasivši da je poljoprivreda jedna od najvažnijih, a svakako najstarija privredna grana Srbije i da zauzima važno mesto u ekonomiji naše zemlje.

“Poljoprivreda je takođe važan deo lokalne ekonomije, a bez obzira što poslednje decenije poljoprivreda privlači i inostrane kompanije, u Srbiji dominiraju porodična gazdinstva i privatna poljoprivredna svojina”, istakla je Marinković Radomirović.

Predsednica novosadske Skupštine je ukazala na potrebu povezivanja poljoprivrede i modernih tehničkih dostignuća, odnosno na sve prisutniju primenu informaciono-komunikacione tehnologije, koja pruža bolja i praktičnija rešenja i sve više će biti neizostavan deo poljoprivrede. Zadatak pametne poljoprivrede je upravo taj da, maksimalno koristeći potencijale, unapredi poljoprivrednu proizvodnju, bez obzira da li je reč o manjim porodičnim gazdinstvima ili velikim poljoprivrednim proizvođačima.

Konferenciji “Pametna poljoprivreda” prisustvovao je i u njenom radu učestvovao i Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu.

Na kraju je Marinković Radomirović poželela uspešan rad svim učesnicima Konferencije.

Izvor: RTV.rs
Foto: Skupština Grada Novog Sada