Početna Gradske teme Drumski saobraćaj preko novog mosta oko 20. jula

Drumski saobraćaj preko novog mosta oko 20. jula

0

Oko 20. jula preko novog mosta u Novom Sadu, poznatijeg kao “Novi Žeželjev most”, krenuće i dumski saobraćaj, najavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Kako je rekao, tako će se, 19 godina od rušenja Žeželjevog mosta, preko novog drumsko-železničkog mosta preko Dunava u Novom Sadu ponovo uspostaviti saobraćaj u punoj funkciji, piše “Dnevnik”.

Mirović je napomenuo i da je datum okviran, pošto, u zavisnosti od vremenskih prilika i drugih okolnosti, pristupne saobraćajnice za drumski saobraćaj mogu biti završene i nekoliko dana ranije, ali i nekoliko dana kasnije. Nakon toga sledi tri meseca da se postojeći montažni most ukloni.

Izgradnjom pristupnih saobraćajnica novom mostu stiču se preduslovi da na Dunavu kod Novog Sada ubuduće budu tri mosta, jer će zamena novom “Žeželju”, montažno-demontažni drumsko-železnički most, nakon 18 godina funkcije, biti demontiran i uklonjen. Taj most još je značajan jer preko njega prelazi teretni saobraćaj te će tek po uspostavljanju saobraćaja kamiona preko novoizgrađenog mosta, stari otići u penziju.

Novi most je za saobraćaj pušten 7. aprila, a promotivna vožnja, u prisustvu republičkih, pokrajinskih i gradskih funkcionera i novinara, je obavljena 26. marta.

Izvor: Novisad.com