Početna Gradske teme Dva minuta tišine za Aleksin zakon

Dva minuta tišine za Aleksin zakon

0

12918999_475603869296907_1736402801_n

Neformalno udruženje građana “Dva minuta tišine” protestvovalo je i ove nedelje u popodnevnim časovima na Trgu sobode u Novom Sadu kako bi se usvojio “Aleksin zakon”.

“Dva minuta tišine” je i ove nedelje, kao i prethodnih, dobila podršku građana u borbi da se usvoji “Aleksin zakon”, koji bi pooštrio odgovornost, kako samih prosvetnih radnika, tako i roditelja i centara za socijalni rad.

Okupljeni građani saglasni su u želji da je krajnje vreme da se ovaj zakon usvoji, jer i četiri godine nakon Aleksine smrti vršnjačko nasilje u školama ne jenjava.

Kako je rekla jedna od učesnica jučerašnjeg protesta, činjenica je da je nasilje u školama i dalje prisutno, da je to veliki problem društva, a da se ne obraća dovoljna pažnja, te da bi donošenje jednog ovakvog zakona regulisalo ovaj veliki problem.

Takođe, članovi Dečijeg kulturnog centra iz Zaječara će 6. aprila u gimnaziji “Laza Kostić” u Novom Sadu odigrati predstavu pod nazivom “Drug nije meta” s početkom u 19 časova. Ovaj komad već ke izvođen širom Srbije, i pokušano je prikazivanje u Nišu, međutim, kako je juče rečeno, došlo je do sabotaže rada škole i svima je bilo naređeno da niko ne sme da dođe da gleda predstavu.

Neformalno udruženje građana “Dva minuta tišine” osnovano je pre godinu i po dana u Novom Sadu s ciljem da ponudi rešenja postojećeg problema, problema vršnjačkog nasilja koje je i dalje prisutno u školama, a povodom kog se ništa ne preduzima.

Autor: Miloš Zeljković
Foto: Miloš Zeljković