Početna Gradske teme Edukativni karavan “Na putu kroz roditeljstvo” u Novom Sadu 25. maja u...

Edukativni karavan “Na putu kroz roditeljstvo” u Novom Sadu 25. maja u KS Eđšeg

0

Projekat “Na putu kroz roditeljstvo” zamišljen je kao “putujući edukativni karavan” koji za cilj ima da osnaži roditelje i pomogne im da reše određene dileme, unaprede odnos i podstaknu komunikaciju sa svojom decom. Sledeća stanica je Novi Sad, gde će 25. maja, u 11 časova u Kulturnoj stanici Eđšeg građani će moći da sa psiholozima razgovaraju o roditeljstvu.

Pored panela, mame i tate učesnici imaće priliku da učestvuju u interaktivnim radionicama, koje će se fokusirati na ključne teme roditeljstva, kao što su promene u partnerskim odnosima, očekivanja društva i usklađivanje posla i roditeljstva.

Razgovori će dotaći važna pitanja koja se tiču uloge roditelja, transformacije identiteta tokom ovog važnog perioda, kao i specifične promene koje se dešavaju kada postajemo roditelji. Kroz diskusiju učesnici će moći da razmene iskustva, saznanja i strategije za uspešno suočavanje sa izazovima i razvojem dece.

Učesnici panela su: Senka Simonović – psiholog i dečiji psihoaterapeut, Dolores Milošev Erdeg – novinar i autor podkasta “Zdrava priča”, Jovana Ružičić – psiholog i osnivač “Centra za mame”, Miša Stojiljković – psiholog, novinar i autor emisije “Tata ti si lud”.

Izvor: rtv.rs
Foto: Arhiva