Početna Gradske teme Ekološki aktivisti traže od SPC da ne prodaje šumu na Fruškoj gori...

Ekološki aktivisti traže od SPC da ne prodaje šumu na Fruškoj gori vlasnicima Galensa

0

Predsednica Pokreta Odbranimo šume Fruške gore Dragana Arsić uputila je pismo vladiki Vasiliju i patrijarhu Porfiriju u vezi planirane prodaje šume na Kestenu. Ona je zamolila vladiku da primi aktiviste na razgovor u vezi sa problemima koji su već duže vreme prisutni u Nacionalnom parku Fruška gora, a odnose se pre svega na Gazdinsku jedinicu SP Manastir Rakovac.

Ključna tema razgovora bi bila situacija na Kestenu i aktuelni problem upravljanja šumom površine 19 hektara koja se nalazi u Odeljenju 1, i za koju ste doneli odluku o prodaji poznatim kupcima, supružnicima Petrić – navodi se u pismu upućenom vladiki Vasiliju.

Verujem da ste upoznati sa brojnim problemima na brdu Kesten koji se u životu nas običnih građana, naroda i šire zajednice, zaljubljenika u Frušku goru, odražavaju na način da su nam blokirani javni putevi koji su vekovima korišćeni, da su nam blokirane zvanične planinarske staze koje su i u Registru Planinarskog saveza Vojvodine, da su ograđivanjem velikog područja u Nacionalnom parku i rubnim delovima, presečeni brojni ekološki koridori za živi svet koji čini bogatstvo biodiverziteta Fruške gore, da su nam nedostupni pašnjaci i livade koje su u državnom vlasništvu i to sve zbog uzurpacija od strane finansijski i politički moćnih fizičkih lica – stoji u pismu predsednice Pokreta Odbranimo šume Fruške gore Dragane Arsić. Pismo možete u celosti pročitati na njihovoj Facebook stranici.

Izvor: novisad.com
Foto: Facebook/Pokret Odbranimo šume Fruške gore