Početna Danas u gradu Festival “Božićna čarolija”: “The International Belgrade Singers” i HKPD “Jelačić” na platou...

Festival “Božićna čarolija”: “The International Belgrade Singers” i HKPD “Jelačić” na platou ispred Promenade

0

Udruženje The Best Events uz medijsku podršku kompanije Color Media Communications i uz finansijsku podršku Gradske uprave za privredu Grada Novog Sada organizuje festival pod nazivom “Božićna čarolija”, koji će se održati od 10. decembra 2021. do 10. januara 2022. godine, na platou ispred TC Promenada.

U ponedeljak, 10. januara, na festivalu “Božićna čarolija” predstaviće se dva hora sa raznovrsnim muzičkim programom.

U 18.00 časova nastupiće “The International Belgrade Singers“. Hor je osnovan 2012. godine, pod pokroviteljstvom Ambasade Kanade u Srbiji. Hor okuplja predstavnike diplomatskog kora i međunarodnih organizacija u Beogradu, kao i predstavnike međunarodne zajednice, drugih horova i ljubitelja muzike. Pevaju na više stranih jezika, izvode dela klasične i savremene horske i džez muzike, koja su osvežena aranžmanima specijalno napisanim za nas. Hor “The International Belgrade Singers” vodi dirigent Olga Biserčić (ex Milićević), koja je ujedno asistent dirigenta hora Radio Televizije Srbije, osnivač i glavni dirigent nekoliko horova u Srbiji. Korepetitor je Višnja Dimitrijević. Ovom prilikom izvele se sledeće numere: Jingle Bell Rock, African Noel, A Holly Jolly Christmas i Santa’s Coming for Us.

Od 19.00 časova sledi nastup zbora HKPD-a “Jelačić” iz Petrovaradina koji će izvesti sledeće numere: “Glorija”, “Anđeo Božji”, “Tiha noć” i “Slava Bogu”. Zborom Društva upravlja dirigent Vesna Kesić Krsmanović.

U praznično ukrašenim drvenim kućicama posetioci će moći da kupe raznovrsne praznične rukotvorine, dekupaž predmete, nakit, slatke i slane gurmanluke, kao i kuvano vino i čaj koji su neizostavni deo zimskog festivala.

Program će upotpuniti atraktivne aktivacije za sve uzraste, a za naše najmlađe sugrađane, kolege iz Novosadsko vaspitno-obrazovnog kruga i tima JP Vojvodinašume pripremaju zanimljive kreativne i edukativne radionice.

Partneri festivala su: Gradska uprava za privredu grada Novog Sada, TC Promenada, JP Vojvodinašume, Coca-Cola, Heineken sa brendom Zaječarsko, Orbit, San Creme keks kompanije Mondelez i VODA VODA Vodica.

Više informacija možete potražiti na zvaničnom sajtu Božićne čarolije: http://www.communications.rs/bozicnacarolija2021/