Početna Gradske teme Goreli predmeti iz aktuelnih istraga: Policija istražuje da li je požar u...

Goreli predmeti iz aktuelnih istraga: Policija istražuje da li je požar u kancelarijama poreske uprave podmetnut

0

Požar, u kom su u sredu uveče gorele dve kancelarije, na petom spratu zgrade u Bulevaru Mihajla Pupina, nije izbio slučajno. Na tom spratu nalaze se kancelarije poreske uprave, i u njima se nalazila dokumentacija vezana za dva vrlo aktulena predmeta. Kako kažu naši izvori iz istrage, postoje indicije da je možda reč o uklanjanju dokaza. Policija istražuje da li je požar na petom spratu zgrade u Bulevaru Mihajla Pupina podmetnut.

Neobično je da je požar izbio baš u kancelarijama, gde su se nalazili vrlo aktivni, i vrlo aktraktivni predmeti, povezani s najnovijim istragama – kaže naš izvor.

Kako naš sagovornik navodi, podmetanje ovakvih požara je uobičajen način uništavanja dokaza.

U privrednom kriminalu dokumentacija predstavlja najvažnije dokaze. Ako njih nema, delo se teško dokazuje. I zato istražni organi trenutno istražuju da li je do požara došlo slučajno, ili je podmetnut, kako govore indicije s kojima se trenutno raspolaže. A takođe je zanimljivo da je među određenim licima i privrednicima vladalo veliko uzbuđenje i uznemirenost poslednjih dana – navodi naš izvor.

Zaposleni u zgradi su rekli da je požar najverovatnije izbio u prostoriji kafe-kuhinje, što je takođe najčešći izgovor u ovakvim slučajevima.

Intresantno je do požara nije došlo u radno vreme, već nešto posle 17 časova, kad u kancelarijama nije bilo nikoga. U gašenju su učestvovala četiri vatrogasna vozila.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: pixabay