Početna Gradske teme Grad Novi Sad spreman za predstojeću zimu

Grad Novi Sad spreman za predstojeću zimu

0

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Kravić, član Gradskog veća za komunalne poslove Zdravko Jelušić i pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Vladimir Stojković prisustvovali su smotri mehanizacije i oceni pripremljenosti javno-komunalnih preduzeća za obavljanje poslova iz Programa rada zimske službe. Članovi Štaba zimske službe Grada Novog Sada obišli su punktove Zimske službe JKP “Parking servis”, JKP “Gradsko zelenilo”, JKP “Čistoća” i JKP “Put”.

Kravić je naglasio da su sva javno-komunalna preduzeća u pogledu mehanizacije i ljudstva u potpunosti spremna za rad u predstojećim zimskim uslovima i da će sve zimske službe u gradu adekvatno funkcionisati i u ovoj sezoni.

“Kao i prethodnih godina, mehanizacija za čišćenje snega je obogaćena novim vozilima i mašinama, što bitno doprinosi efikasnosti rada zimske službe koja u Novom Sadu inače odlično funkcioniše svake sezone. JKP “Parking servis” je proširio vozni park novom mehanizacijom koja je namenjena radu zimske službe”, rekao je Kravić i dodao da je Grad Novi Sad ulažući u novu mehanizaciju stvorio uslove da svake godine još spremnije dočekuje zimu.

Direktor JKP “Čistoća” Vladimir Zelenović je istakao da ovo preduzeće od nedelje počinje sa raspoređivanjem spremišta za so u blizini raskrsnica i dodao da ovo preduzeće raspolaže i sa adekvatnom radnom snagom i mehanizacijom za predstojeće zimske uslove.

Šef Zimske službe JKP “Put” Gojko Etinski je rekao da dežurstva zimske službe počinju 1. novembra, a od 1. decembra će biti organizovan neprekidan rad od 24 časa.

“Spremno je 26 vozila sa opremom za posipanje solju i čišćenje, kao i 14 građevinskih mašina sa opremom za čišćenje snega, a u slučaju vanredne situacije broj vozila može biti povećan. Obezbeđene su dovoljne količine sredstava za posipanje kolovoza za sva javno-komunalna preduzeća i ustanove od javnog značaja. Za popravku oštećenja na kolovozu biće obezbeđena određena količina hladnog asfalta. Od 1. novembra se primenjuje režim saobraćaja u zimskim uslovima, pa će u skladu sa tim biti postavljena adekvatna saobraćajna signalizacija na putevima. Apelujemo na vozače da budu pažljiviji u saobraćaju u ranim jutarnjim satima, pogotovo na mostovima i nadvožnjacima”, naglasio je Etinski.

Izvor: RTV
Foto: Grad Novi Sad