Početna Gradske teme Grad pomaže socijalno ugrožene porodice

Grad pomaže socijalno ugrožene porodice

0

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Stanko Ljubičić prisustvovao je podeli paketa pomoći socijalno ugroženim porodicama u okviru Projekta direktnog ublažavanja siromaštva u magacinu Crvenog krsta u Petrvovaradinu.

“Grad Novi Sad nastavlja uspešnu saradnju sa Gradskom organizacijom Crvenog krsta sa kojom realizuje niz aktivnosti podrške i pomoći socijalno ugroženom stanovništvu sa teritorije Grada. Iskoristio bih priliku i da volonterima Crvenog krsta čestitam 5. decembar, Međunarodni dan volontera i da im se u ime Grada zvahvalim za sve ono što su učinili u prethodnom periodu na polju humanosti i dobrotvornog rada. Crveni krst Novog Sada je organizacija koja okuplja veliki broj volontera i bez njih je nezamislivo funkcionisanje ove organizacije, a posebno bih istako njihovo angažovanje koje je bilo najizraženije tokom pandemije korona virusa”, rekao je Stanko Ljubičić.

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Dragan Lazić je naglasio da se zahvaljujući snažnoj podršci Grada Novog Sada početkom decembra tradicionalno realizuje podela pomoći za socijalno najugroženije porodice.

“Za realizaciju Programa direktnog ublažavanja siromaštva, Crveni krst je izvršio nabavku 1200 prehrambenih paketa, 1200 higijenskih paketa i 600 prostornih metara mekog ogrevnog drveta, a tu pomoć dobiće oko 2500 socijalno ugroženih porodica sa teritorije Grada Novog Sada. Takođe, krajem godine, uz pomoć Grada i donatora biće obezbeđeni novogodišnji paketi za 1200 dece”, istakao je Dragan Lazić.

Izvor: NoviSad.rs
Foto: NoviSad.rs