Početna Gradske teme Gradi se nova stanica za tehnički pregled JGSP-a

Gradi se nova stanica za tehnički pregled JGSP-a

0

Javno gradsko saobraćajno preduzeće „Novi Sad“ počelo je gradnju nove stanice za tehnički pregled i radionički prostor u istočnom delu kompleksa ovog preduzeća na Futoškom putu.

Nakon završene javne nabavke, ovaj posao poveren je 12. decembra prošle godine firmama „GP Graditelj-NS“ i „Konpro M“, a predviđeno je da do leta bude završena prva faza radova, vredna 35 miliona dinara.

Izgradnja nove stanice za tehnički pregled podeljena je u tri faze, prva su grubi građevinski radovi, a sledeće nedelje ćemo postaviti kamen temeljac – v. d. direktora Ivan Radojičić.Druga faza će biti enterijer, dok ćemo u trećoj opremiti ceo prostor -.

Pozicija novog objekta odgovara tehnološkim procesima unutar preduzeća, ali i čuva veći deo zelenih površina prema Planu detaljne regulacije. Građevinska linija će biti paralelna sa regulacionom linijom na Bulevaru Kneza Miloša, a ceo kompleks – tehnički pregled, radionica za održavanje autobusa (tahografija i servis klima uređaja), kao i administrativne i prateće prostorije će se nalaziti u prizemlju planiranog objekta na 519.4 kvadrata neto površine, dok će magacinski deo biti na 128.35 kvadrata neto površine sprata u centralnom delu objekta.

Planskim dokumentom predviđeni su i pešački i saobraćajni tokovi, koji bi povezivali već postojeće objekte u kompleksu sa ovim koji je u izgradnji.

Predmet javne nabavke bilo je i rušenje postojećeg prizemnog, industrijskog objekta, kao i izmeštanje postojećih instalacija koje se nalaze ispod lokacije na kojoj se gradi novi objekat.

Izvor: Dnevnik.rs
Foto: JGSP Novi Sad