Početna Gradske teme Gradska i pokrajinska preduzeća čiste obalu Dunava

Gradska i pokrajinska preduzeća čiste obalu Dunava

0

U petak je otpočelo čišćenje nasipa uz Dunav kod naselja Kamenjar, a akciju koordinisano sprovode gradska i pokrajinska javna preduzeća.

Čišćenje će biti nastavljeno i u narednim danima, nakon čega će sve što je izneto iz šume i sa obale Dunava biti odvezeno kamionima na deponiju.

Nadležni ovim putem apeluju na građane da čuvaju prirodu i da ne bacaju đubre.

Ovakve akcije biće sprovođene i u budućnosti, ali ostaje nada da će građani i sami postati ekološki svesni i da neće otpad odlagati u šumama i na obalama reka.

Nesavesnim odlaganjem smeća zagađuje se životna sredina. Dolazi do zagađenja zemljišta, podzemnih i površinskih voda, uništava se biljni i životinjski svet što značajno narušava ekosistem u ovom delu

Ovakve akcije biće sprovođene i u budućnosti, ali ostaje nada da će građani i sami postati ekološki svesni i da neće otpad odlagati u šumama i na obalama reka.

Nesavesnim odlaganjem smeća zagađuje se životna sredina. Dolazi do zagađenja zemljišta, podzemnih i površinskih voda, uništava se biljni i životinjski svet što značajno narušava ekosistem u ovom delu Grada. Takođe, dolazi do širenja neprijatnih mirisa i ne lepog prizora za stanovnike okolnih naselja.

Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u današnjoj uspešnoj akciji čišćenja. Naš cilj je da sačuvamo životnu sredinu, da vodimo računa o prirodnoj oazi koju imamo, da podignemo svest naših sugrađana i podstičemo društveni aktivizam. Veoma je važno da svaki deo grada bude uređen na dobrobit svih Novosađana – rekla je članica Gradskog veća za imovinu i imovinsko-pravne poslove, zaštitu životne sredine, održivi razvoj i energetsku efikasnost Mira Radenović.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay