Početna Aktuelno #HerojUlice2021: Vaspitač Rade Obradović – Životni heroj štićenika Dečijeg sela

#HerojUlice2021: Vaspitač Rade Obradović – Životni heroj štićenika Dečijeg sela

0

Izbor u okviru akcije „Heroj ulice” koji treći put zaredom organizuju kompanija „Color Media Communications”, dnevni list „Dnevnik“ i „Novosadska televizija”, otvoren je 15. oktobra 2021. godine.

Štićenici Dečijeg sela, imaju svog heroja, vaspitača Radeta Obradovića.

“Ako vam život podeli takve karte, da morate da odrastate bez roditelja, u domu za decu bez roditeljskog staranja tamo je vaspitač neko ko se trudi da vam detinjstvo učini lepšim i boljim kako se ne biste razlikovali od ostale dece. Neko ko je uvek tu da zameni roditeljsku ljubav u meri u kojoj je to moguće. Za nas je heroj onaj ko nas je izveo na pravi put. Ne samo heroj ulice nego životni heroj. To je naš čika Rade i mnogo mu hvala na svemu” – poručuju štićenici Dečijeg sela.

Da li vaša ulica ili kvart imaju nekog heroja kojim se svi ponosite? Nekog ko uređuje zajedničko dvorište ili prilaz zgradi? Nekog ko je poznat po tome što se brine o starima i osobama sa invaliditetom, donosi im hranu i pomaže u kućnim poslovima? Nekog ko zbrinjava i hrani napuštene životinje? Nekog koga deca u ulici jednostavno obožavaju pošto im uvek posećuje pažnju, kupuje im sladoled i igra se njima? Ako poznajete nekog takvog prijavite ga na konkurs “Heroj ulice” putem mejl adrese: herojulice021­@gmail.com

Predložene sugrađane obići će novinarske ekipe i uraditi reportaže sa njima i njihovim komšijama.

Nakon zatvaranja konkursa 15.12.2021. godine, biće održan izbor, a na prijemu u Gradskoj kući svi prijavljeni dobiće simbolične nagrade i plakete.

Pobednika ovogodišnjeg konkursa očekuje nagradno putovanje.

Foto: Privatna arhiva