Početna Gradske teme Humanitarna revija “Snažne i lepe” kao podrška ženama koje su doživele nasilje...

Humanitarna revija “Snažne i lepe” kao podrška ženama koje su doživele nasilje u porodici

0

Humanitarna revija “Snažne i lepe”, koju organizuje Udruženje policajaca i građana “Bezbedna zajednica”, biće održana danas, od 18 časova, u Vili Palas na Kamenjaru, Kosmajska 23.

Udruženje će te večeri proslaviti i prvu godišnjicu rada, a modele, koje je kreirala policijska službenica Mirjana Mijailović, nosiće njene koleginice, kao i žene koje su doživele bilo koji oblik nasilja, ali i predstavnice lokalnih i pokrajinskih institucija.

Organizatori navode da je cilj revije da žene jedna drugoj budu podrška, te najavljuju da će u performansu učestvovati i policijski službenici, kao i muški predstavnici lokalnih i pokrajinskih institucija, s tim da je za njihove kreacije zadužen Mladen Milivojević Baron.

“Pošto je svaka žena i lepa žena, slogan “Snažne i lepe” upravo nosi takvu poruku” poručuju iz Udruženja policajaca i građana “Bezbedna zajednica”. Ekonomskim osamostaljivanjem i nezavisnošću bi se osnažila svaka žena i zato je događaj posvećen i promociji ženskog preduzetništva i hobija u kojem svaka žena, bilo koje profesije, treba da iskaže svoj pun potencijal, kreativnost i stvaralaštvo.

Prikupljena sredstva će se usmeriti na pomoć ženama žrtvama nasilja preko Udruženja žrtava nasilja HAJR iz Beograda.

Pošto Udruženje policajaca i građana istog dana slavi prvu godišnjicu rada u zajednici, predviđen je i kulturno-umetnički program, u kom će učestvovati ženski hor “Mi&la na štiklama”, učenici Srednje škole unutrašnjih poslova “Jakov Nenadović” i Anđela Zdravković.

Program će voditi Ena Popov i Stefan Stanković.

Izvor: Dnevnik.rs
Foto: Promo