Početna Gradske teme Ikrašev pušten iz pritvora

Ikrašev pušten iz pritvora

0

uklanjanje-grafita-pajtic

Goran Ikrašev, uhapšen zbog sumnje da je pisao grafite poziva na linč lidera demokrata Bojana Pajtića, pušten je večeras na slobodu. Kako je naveo ministar policije Nebojša Stefanović, saslušani su svi svedoci, koji i dalje tvrde da je član DS kriv za poziv na linč.

Pritvor nije kaznena mera, već mera kojom se obezbeđuje da okrivljeni prisustvuje sudskom pretresu, a u ovom slučaju je određen da ne bi mogao da utiče na svedoke“, rekao je Stefanović, a prenosi Tanjug.

Kako je za 021 rekao predsednik GO DS Veljko Krstonošić, Ikrašev (37) je pušten jer verovatno ne postoje dokazi koji ga terete za dela koja mu je prepisao ministar policije Nebojša Stefanović.

Ovo navodi na zaključak da nije bilo materijalnih dokaza protiv njega. Da ih je bilo, i dalje bi bio u pritvoru. Meni je od početka cela situacija nejasna, ali senku na ceo slučaj baca hajka koja se vrši na mnoge članove Demokratske stranke, pa i na Ikraševa. Za njega je presuđeno mnogo pre nego što je slučaj uopšte našao mesto u sudu“, naveo je za 021 Krstonošić.
Kako dodaje, Ikrašev je, prema svemu sudeći u ovom trenutku, verovatno nevin i nikakvi dokazi neće biti prosleđeni sudu i tužilaštvu.

Autor i foto: 021.rs