Početna Gradske teme Imunizacija građana na Novom naselju od 8 do 20 sati

Imunizacija građana na Novom naselju od 8 do 20 sati

0

Na vakcinalnom punktu u Domu zdravlja “Novi Sad” na Novom naselju se poslednjih dana u prepodnevnim satima primetno povećao broj građana koji čekaju u redu da prime prvu, drugu ili, pak, treću dozu vakcine protiv koronavirusa.

Glavni tehničar Doma zdravlja “Novi Sad” Nenad Vukas rekao je da u suštini treću dozu treba da prime građani koji su dobili poziv od e–Uprave, ali se javljaju i Novosađani koji nemaju poziv, a znaju da je prošlo šest meseci od poslednje vakcine i da mogu da prime i tu treću, preporučenu dozu.

Imamo dovoljan broj vakcina, zato ne vraćamo ljude koji su došli da se vakcinišu, a nisu pozvani od e–Uprave, te se zato ujutru stvaraju gužve ispred vakcinalnog punkta na Novom naselju, dok je popodne mnogo lakše jer nema puno ljudi, te nema ni čekanja – kaže Nenad Vukas. – Iz tih razloga je kod Doma zdravlja na Novom naselju, (ulaz sa pedijatrije) postavljen i mini vakcinalni autobus JGSP “Novi Sad”. Tako želimo da smanjimo čekanja u redu. Naglasio bih da vakcinalni punkt u Domu zdravlja radi od 8 do 20 časova, te građani imaju vremena da dođu i u toku popodneva i vakcinišu se. Ukoliko se radi o proizvođaču “Fajzer”, zamolio bih građane da proces imunizacije obave ranije jer se dešavalo da nam dođe par Novosađana pred kraj radnog vremena, a mi ne možemo da otvorimo bočicu, jer ona sadrži šest doza, koje je potrebno odmah utrošiti jer bočica ne može dugo da stoji otvorena. Zato nije zgodno da dolaze baš pred kraj radnog vremena.

Kako kaže, U TC “Promenada” vakcinalni punkt radi od 10 do 20 sati. U Domu zdravlja “Novi Sad” na Detelinari (Tarasa Ševčenka 1) nedavno je otvoren još jedan vakcinalni punkt, gde građani mogu da obave proces imunizacije od 14 do 19 sati, a u planu je otvaranje još vakcinalnih punktova, ne bi li se proces imunizacije obavljao što kvalitetnije.

Izvor: Dnevnik.rs
Foto: Pixabay