Početna Gradske teme Infrastrukturno opremanje Sajlova: Izgradnja magistralnog vodovoda između Sajlova i Veternika

Infrastrukturno opremanje Sajlova: Izgradnja magistralnog vodovoda između Sajlova i Veternika

0

Nedavno je započeta još jedna faza komunalnog opremanja novosadskog naselja Sajlovo. Nakon kanalizacije, rasvete i nove zgrade mesne zajednice, na red je došla i izgradnja magistralnog vodovoda između Sajlova i Veternika, ukupne dužine šest kilometara.

Novosadsko naselje Sajlovo u poslednjih nek godina dobilo je novu javnu rasvetu, kanalizacionu mrežu, i sa izgradnjom novog magistralnog vodovoda, grad Novi Sad ulazi u poslednju fazu komunalnog opremanja ovog naselja.

“Pored ovih radova nastavljamo na izgradnji vodovodne mreže. Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije je ugovorila uređenje svih saobraćajnica na teritoriji naselja Sajlovo u iznosu od 300 miliona dinara. Vodovod je završio nabavku i kreće sa izgradnjom nastavka vodovodne mreže i mogu sa ponosom da kažem da će naselje Sajlovo biti komunalno i infrastrukturalno kompletno opremljeno”, kaže Vladimir Stojković, član gradskog veća zadužen za komunalne poslove.

Rok za izgradnju magistralnog vodovoda je 120 kalendarskih dana, a počinju radovi i na parternom uređenju prostorija nove mesne zajednice.

“Posebno mi je drago što se nalazimo ovde ispred ovog objekta Mesne zajednice u kojem će dom naći i penzioneri koji će moći da koriste usluge gradske biblioteke, pošte, ambulante, a isto tako i da obavljaju sve svoje potrebe”, naglašava Stojković.

“Mislim da će radovi koji slede u potpunosti završiti naš komunalni cilj, da naše naselje bude jedno od najlepših u Novom Sadu”, smatra Dejan Latinović, predsednik MZ Sajlovo.

Za parterno uređenje iz budžeta grada, izdvojeno je dodatnih 30 miliona dinara, a kompletno komunalno uređenje naselja Sajlovo, iznosi milijardu i sto dvadeset miliona dinara.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay