Početna Gradske teme Inicijativa da se svake godine organizuje koncert u Balaševićevu čast

Inicijativa da se svake godine organizuje koncert u Balaševićevu čast

0

Dve godine nakon smrti novosadskog kantautora i umetnika Đorđa Balaševića, na društvenim mrežama predložena je inicijativa da se svake godine 19. januara organizuje koncert u njegovu čast.

Incijator ideje je predsednik “Kolor pres Grupe” Robert Čoban koji je u objavi na svom Fejsbuk profilu napisao da postoji ideja da se svake godine na Bogojavljensku noć organizuje “tribjut” koncert na kojem bi se okupili pop-pevači iz celog regiona i “neki novi klinci” koji bi izvodili Balaševićeve pesme i tako čuvali sećanje na njega.

“Nošen mišlju kako su to uradili sa Oliverom Dragojevićem u Hrvatskoj, da se jednom godišnje okupe izvođači iz celog regiona i pevaju njegove pesme, mislim da bi bilo divno da se duh Đorđa Balaševića sačuva i u Novom Sadu koji se emotivno oprostio od njega na događaju na Keju”, kaže Robert Čoban.

Njegova objava na društvenim mrežama naišla je na veliki odziv korisnika i niz pozitivnih komentara kojima podržavaju ovu ideju.

“To sam postavio bez ikakve namere, čisto kao neku ideju, pre svega porodici koja je vlasnik autorskih prava, i moram da priznam da je to jedna od objava u proteklih godinu dana koja je imala najviše komentara, šerova i lajkova – 99 odsto ljudi je reklo da bi došlo na ovakav događaj”, dodaje on.

Porodica Đorđa Balaševića će 19. januara organizovati događaj “Na bogojavljensku noć” na kojem će izvođenjem Balaševićevih pesama duh ovog panonskog mornara nastaviti da živi.

Izvor: Tanjug
Foto: RTV.rs(Radoslav Šijačić)