Početna Gradske teme Inicijativa za pomoć sugrađanki postradaloj u požaru

Inicijativa za pomoć sugrađanki postradaloj u požaru

0

Predsednik Saveta Mesne zajednice “Omladinski pokret” Čedo Gromilić sa saradnicima i komšijama posetio je ženu čiji je garažni stan izgoreo u požaru, koji je izbio u sredu posle podne.

Ona nije imala povrede, ali je zbog velike štete koja se usled požara dogodila u stanu trenutno smeštena u prihvatilište u Futogu. Čedo Gromilić kaže da će se pokrenuti i inicijativa sakupljanja novca za uređenje i renoviranje stana, kako bi sugrađanka što pre mogla da se vrati u svoj dom.

“Komšije iz ulaza već su počele da prikupljaju sredstva, a u ponedeljak će Mesna zajednica, zajedno sa njima, započeti akciju uklanjanja šuta i otpada iz stana”, rekao je Gromilić.

“Ogranizovaćemo kamion koji će to prenositi, a nakon što sve očistimo, zvaćemo nekoga da vidi šta sve treba da se renovira i adaptira. Izgorelo je čak i kupatilo i instalacije, pa treba uraditi i struju, kako bi se stvorili iole normalni uslovi za život”, dodao je.

Apeluje se na sve Novosađane da se odazovu najavljenim aktivnostima, a o svim daljim konkretnim koracima MZ “Omladinski pokret” dodatno će obavestiti javnost.

Izvor: Dnevnik.rs/M. B-ć, Tanjug
Foto: Privatna arhiva