Početna Gradske teme Institut za ratarstvo i povrtarstvo dobitnik Velikog šampionskog pehara

Institut za ratarstvo i povrtarstvo dobitnik Velikog šampionskog pehara

0

Institut za ratarstvo i povrtarstvo osvojio je Veliki šampionski pehar za kvalitet semenskog materijala biljne proizvodnje i 12 medalja na 90. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

Tri velike zlatne, tri zlatne, četiri srebrne i jedna bronzana medalja kao i priznanja dodeljenja su Institutu juče, a dodeli su prisustvovale najuspešnije kompanije koje učestvuju na najvećoj sajamskoj manifestaciji u Srbiji i regionu, navodi se u saopštenju Instituta.

Veliki pehar i medalje u ime Instituta primili su profesor Jegor Miladinović, direktor Instituta, i predsednica Upravnog odbora Instituta Dragana Latković.

“Ove godine Institut obeležava 85. godina postojanja i dodelom ovog Velikog šampionskog pehara i medalja potvrđuje da je lider u oblasti poljoprivrede i da opravdano nosi status instituta od nacionalnog značaja za Srbiju”, navodi se u saopštenju.

Institut za ratarstvo i povrtarstvo koji se bavi oplemenjivanjem i semenarstvom, ima preko 1400 registrovanih sorti i hibrida, a novosadske sorte i hibridi registrovani su u 26 zemalja sveta, gde se i uzgajaju.

Izvor: RTV.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay