Početna Gradske teme Izmenjen saobraćaj u Podgrađu – do 1. januara zabranjen, a od 2....

Izmenjen saobraćaj u Podgrađu – do 1. januara zabranjen, a od 2. do 16. januara samo jednosmerno

0

Zbog pripreme festivala koji će biti održan u Novogodišnjoj noći, saobraćaj u Podgrađu biće izmenjen do 1. januara. U ovoj informaciji ništa ne bi bilo čudno da ona nije objavljena danas, dva dana nakon što je saobraćaj u Podgrađu izmenjen.

Naime, u saopštenju koje je jutros (28. decembra) stiglo iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije je navedeno će od 26. decembra do 1. januara biti obustavljen saobraćaj u Beogradskoj ulici, od Varadinskog mosta do skretanja na Tvrđavu.

Od 2. do 16. januara biće dozvoljeno jednosmerno kretanje vozila u Beogradskoj ulici u Petrovaradinu, u smeru od Ulice Pavla Jurišića Šturma prema Varadinskom mostu.

Ova izmena je zbog ugradnje opreme za festival svetla Teslina svetlosna galerija – Tesla Light Gallery, a u okviru realizacije programa Evropske prestonice kulture.

Kako smo čuli od novosadskih taksista, u nedelju, 26. januara potpuno je bio zabranjen saobraćaj kroz Podgrađe, dok je juče normalno funkcionisao.

Podsetimo, više autobuskih linija koje prolaze kroz Petrovaradin promenilo je trase kretanja od 26. decembra do 16. januara zbog održavanja ceremonije povodom preuzimanja titule Evropske prestonice kulture.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay