Početna Gradske teme Izvađena tona vlaknastog materijala iz kanalizacije na Limanu 4: Iz “Vodovoda” apeluju...

Izvađena tona vlaknastog materijala iz kanalizacije na Limanu 4: Iz “Vodovoda” apeluju da se u kanalizaciju ne bacaju predmeti i stvari kojima je mesto u kontejnerima i kantama za đubre

0

Iz kolektora na Limanu 4 izvađena je tona vlaknastog materijala, sastavljenog od krpa, pucvale i vlažnih maramica koji su bili razlog zagušenja i izlivanja kanalizacije u dvorište stambenih zgrada, između ulica Ive Andrića i Banović Strahinje. Nakon toga radnici JKP “Vodovod i kanalizacija” očistili su i isprali kanalizacionu mrežu na tom potezu.

Podsećamo da je pre nekoliko godina iz istog kolektora izvađeno više tona identičnog nagomilanog đubreta kad je zbog ozbiljne čvrste mase smeća i stvorenog čepa, morala da se seče gornja ploča kolektora. Ako se zna da je prečnik kolektora 2,4 puta 1,4 metra, u koji se sliva kanalizacija Telepa i dela Limana, jasno je da praksa neodgovornih Novosađana, da bacaju stvari u kanalizaciju kojima nije tu mesto, nije prekinuta. Ovakvi vlaknasti materijali su najgori za vađenje jer se zbog sitnih niti svuda zakače i umrse.

Još jednom apelujemo da se u kanalizaciju ne bacaju predmeti i stvari kojima je mesto u kontejnerima i kantama za đubre. Vlažnim maramicima, štapićima za uši, ulošcima, tamponima, najlon čarapama, starim lekovima, masnoćama, ulju, ostacima hrane, flasterima, cigaretama, gumenim rukavicama, zaštitnim maskama…nije mesto u WC šolji.

Kanalizacija služi isključivo za sanitarne potrebe. Nenamensko korišćenje i neodgovorno ponašanje mogu dovesti do zagušenja i izlivanja, i zbog toga apelujemo na naše korisnike da otpad odlažu na propisana mesta jer samo na taj način možemo zaštititi kanalizacioni sistem koji je od vitalnog značaja za normalno funkcionisanje Novog Sada.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: JKP Vodovod i kanalizacija