Početna Gradske teme Jedanaest predloga za Februarsku nagradu

Jedanaest predloga za Februarsku nagradu

0

Članovi Komisije za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Grada Novog Sada prihvatili su na današnjoj sednici 11 inicijativa za Februarsku nagradu za 2021. godinu.

Među predloženim kandidatima su bokser Tadija Kačar, specijalista strukovna sestra u Domu zdravlja Novi Sad Vesna Imbronjev, džudista prof. dr Slavko Obadov, kompozitor Stevan Divjaković, prim. mr sc. med. dr Siniša Saravolac, Milorad Srdić, posthumno, spec. ginekologije i akušerstva subspec. steriliteta i fertiliteta dr Zorica Crnogorac, hipoterapeut Vesna Stošić, profesor u penziji Boško Brzić, književnik i upravnik Srpskog narodnog pozorišta dr Zoran Đerić i direktor Doma zdravlja prim. dr Veselin Bojat, koji je istakao da odstupa od daljeg procesa u odabiru potencijalnog dobitnika nagrade.

Sa ponosom i radošću sam primio vest da se moje ime našlo na spisku onih koji zavređuju Februarsku nagradu Grada Novog Sada. Takvoj privilegiji se nisam nadao, čime je samo imenovanje u mojim očima još veći ponos – navodi dr Bojat u pismu. On se zahvalio svima koji su njegov rad i zalaganje prepoznali i što su ga preporučili za ovu prestižnu nagradu.

Moj posao, kao lekara i direktora Dom zdravlja „Novi Sad“ u svom opisu sadrži brigu, empatiju i pomaganje, a oni nisu kategorija koja treba da se nagrađuje, jer su integrativni deo onog što mi je životni poziv. Verujem da je i ono što sam naučio od roditelja doprinelo da na svoj posao i postignuća gledam sa skromnošću, bez da očekujem pohvale – zaključuje dr Veselin Bojat u pismu upućenom Komisiji za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Grada.

Na sledećoj sedici članovi Komisije će predložiti kandidata za Februarsku nagradu, a konačnu reč daće odbornici i odbornice Skupštine Grada Novog Sada.

Februarska nagrada dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana. Ovo priznanje Skupština grada dodeljuje građaninu za objedinjene napore koji su u duhu slobodarskih tradicija Grada, negovanja međuljudske tolerancije i jedinstva svih njegovih građana za aktivnosti i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome Grada Novog Sada, doprinos u kulturi, umetnosti, književnim delima, izučavanju istorijske građe i naučno istraživačke delatnosti u celini i istaknutom angažmanu u humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim oblastima, a povodom Dana Grada – 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay