Početna Gradske teme Jubilarni 15. Noćni maraton 22. juna na keju: Prijave u toku

Jubilarni 15. Noćni maraton 22. juna na keju: Prijave u toku

0

Petnaesti Noćni maraton održače se 22. juna, na Novosadskom keju, a prijave su trenutno u toku.

Atletsko-rekreativni klub “Fruška gora” će održati maraton na Sunčanom keju, kod fudbalskog igrališta FK Indeks.

Manifestacija u programu ima više trka: maraton 42,2 km, polumaraton 21,1 km, minimaraton 6 km, nordijsko hodanje 6 km i virtuelni Noćni maraton (istrčan na bilo kom delu planete).

Prvi Noćni maraton održan je 2010. godine, objašnjavaju iz ARK “Fruška gora”.

“Taj prvi maraton je za današnje pojmove imao skroman broj birača. Od tada je rastao, ne samo u broju trkača, nego i u standardima koje smo uvodili na trkama. U mnogim segmentima smo bili pioniri i zbog toga često naletali na kritike, da bi već dogodine te novine usvajale i druge trke u zemlji”, istakli su oni.

Posle glasanja u anketi koja je bila objavljena na društvenim mrežama za maskotu ovogodišnjeg, jubilarnog izdanja, izabran je – komarac.

“Iako je nama svaka trka jubilarna, ova je posebna i zato imamo neodoljivu želju da je posvetimo našem stalnom, ali ne tako dragom posetiocu, komarcu. A Dunav, pored kog staza naše trke prolazi, je oduvek bio omiljeno mesto okupljanja mnogih generacija, kako ljudi, tako i već ovih gore spomenutih komaraca”, dodali su.

Prijave su otvorene i traju do ponedeljka 17. juna, 2024. do 15.59 sati, isključivo preko portala trka.rs.

Pravo da učestvuju na svim trkama imaju punoletna lica, dok maloletna ne mogu da učestvuju u maratonu, a za minimaraton ili polumaraton moraju da imaju pismenu saglasnost roditelja, staratelja ili ovlašćenog trenera.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay