Početna Gradske teme JVP Vode Vojvodine i FTN uspostavljaju studijski program na smeru Hidrotehnika

JVP Vode Vojvodine i FTN uspostavljaju studijski program na smeru Hidrotehnika

0

JVP “Vode Vojvodine” i Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu potpisali su juče Ugovor o dualnom obrazovanju koji podrazumeva uspostavljanje novog studijskog programa za studente master akademskih studija, na smeru Hidrotehnika.

“Naše preduzeće se na ovaj korak odlučilo jer imamo kapacitet da uposlimo nove mlade ljude i zato što smo u jednoj tržišnoj utakmici sa privatnim sektorom, koja nije jednostavna”, rekao je direktor JVP “Vode Vojvodine” Srđan Kružević, navodi se u saopštenju tog preduzeća.

On je naveo da je potrebno da u javnom sektoru postoji društvena odgovornost i trud da se najbolji mladi kadrovi zadrže u državi.

“Nadam se da će ti studenti ostati da rade kod nas, da ćemo stvoriti i uslove da otvorimo nova radna mesta i da to najkvalitetnije što školujemo zadržimo da radi u struci u javnom sektoru”, poručio je Kružević.

Dekan Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu Srđan Kolaković istakao je da su ovi studenti budući diplomirani inženjeri koji će biti osposobljeni da upravljaju vodama na celoj teritoriji Srbije i da je osnovni cilj da odmah posle diplomiranja preuzmu odgovornost u poslu.

“To je naš osnovni cilj. Pola svog školovanja će provesti u JVP Vode Vojvodine, gde će se sretati sa konkretnim problemima”, rekao je Kolaković.

Kako se navodi, nov studijski program startovaće od naredne školske godine.

Izvor: RTV.rs, Tanjug
Foto: Video screenshot