Početna Gradske teme Kanalizacija u delu Veternika gradiće se tri meseca duže od predviđenog vremena

Kanalizacija u delu Veternika gradiće se tri meseca duže od predviđenog vremena

0

Radovi na izgradnji kanalizacije otpadnih voda u Veterniku južno od Novosadskog puta trajaće tri meseca duže nego što je to prvobitnom konkursnom dokumentacijom bilo predviđeno, tako da će umesto krajem novembra, radovi biti završeni tek naredne godine.

Kako je navedeno u Odluci o izmeni ugovora, rok je produžen jer investitor, odnosno Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, nije predao izvođaču radova (DOO “Put-Invest”, elaborat i saglasnost koji su potrebni kako bi se izvodili radovi u ovoj zoni. Naime, da bi se izgradnja kanalizacije mogla izvesti u potpunosti, neophodno je izvesti i radove u zoni dalekovoda, a na osnovu elaborata koji investitor treba da dostavi nakon sprovođenja javne nabavke.

Ovo nije prvi zastoj u postupku javne nabavke izvođača radova za izgradnju kanalizacije u ovom delu Veternika. Poziv za podnošenje ponuda prethodno je objavljen šestog oktobra prošle godine, a od tada je tri puta produžen rok za podnošenje prijava. Nakon što je krajem novembra prošle godine objavljeno da je ugovor dodeljen izvođaču DOO “Put-Invest” iz Sremske Kamenice, drugi ponuđač podneo je Zahtev za zaštitu prava (11.12.2017. godine), na koji je Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki odgovorila negativno 19. januara ove godine.

Ugovor sa izabranim ponuđačem je, tako, zaključen tek u prvoj polovini februara. Ukupna vrednost radova (sa PDV-om) iznosi 29.309.410 dinara.

Lokacija na kojoj se gradi kanalizacija otpadnih voda nalazi se u naselju Veternik južno od Novosadskog puta. Planom generalne regulacije naseljenog mesta Veternik, odvođenje otpadnih voda biće rešeno preko separatne kanalizacione mreže. Otpadne vode će se preko postojeće i planirane kanalizacione mreže odvoditi prema kanalizacinom sistemu Novog Sada.

Naselje Veternik povezano je na kanalizacioni sistem grada Novog Sada preko primarne kanalizacione mreže koja je izgrađena na Novosadskom putu. Deo naselja u kojem se gradi predmetna kanalizacija je naseljen individualnim stambenim objektima, pa postoji potreba za odvođenjem otpadnih voda na predmetnom području. Planirana je izgradnja kanalizacione mreže u dužini od oko 3.000 metara.

U ulicama je delimično izgrađen kolovoz, trotoari i kolski ulaz. Na pomenutoj lokaciji se nalaze vazdušni vodovi električne mreže. Nadzemni elektro stubovi su postavljeni na mestima planirane regulacije ulice na promenljivom rastojanju.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay