Početna Gradske teme Kasni odnošenje baštenskog otpada na Klisi, Vidovdanskom naselju, Slanoj bari

Kasni odnošenje baštenskog otpada na Klisi, Vidovdanskom naselju, Slanoj bari

0

Nagomilani baštenski otpad iz naselja severno od Kanala Dunav-Tisa-Dunav biće uklonjen tokom naredne nedelje.

Stanovnici Klise, Vidovdanskog naselja, Slane bare i ostalih delova grada severno od kanala DTD već nekoliko nedelja imaju problema sa nagomilanim baštenskim otpad koje nije odnošeno svakog drugog utorka kako je i raspored JKP “Čistoće”.

Građani su ispričali da od avgusta nisu videli ekipe “Čistoće” i da se već uveliko stvaraju deponije na mestima gde su odložili kese sa suvim lišćem, granjem i drugim baštenskim otpadom. Stanovnik ovog dela grada D. R. kaže da je smrad postao nepodošljiv.

– Već mesec dana i više “Čistoća” ne odnosi baštenski otpad ispred naših kuća. Ulice u okolini osnovnih škola i vrtića izgledaju katastofalno. O mirisu da ne govorim. Nekoliko puta smo zvali “Čistoću” i dobijali smo odgovore da će sve biti rešeno za vikend… Ali nisu naveli koji vikend? I tako nas nedeljama obmanjuju. Katastrofa je kako se ponašaju i onda se čudimo zašto nastaju divlje deponije. Ljudi ne žele smrad ispred svojih kuća – kaže ovaj Novosađanin.

U JKP “Čistoća” su potvrdili da u ovim gradskim naseljima nije bilo odnošenja baštenskog otpada po rasporedu jer su imali druge poslove i da će taj posao obaviti naredne nedelje.

– Baštesnski otpad će biti odnet u toku sledeće nedelje. Zbog obimnosti posla, kao i vanrednih aktivnosti oko uklanjanja divljih deponija, kasnimo sa odnošenjem baštenskog otpada u tom delu grada – naveli su u “Čistoći”.

Iz ovog preuzeća su istovremeno apelovali na sugrađane da ne prave divlje deponije jer zbog obimnosti posla na njhovom uklanjanju koje rade po nalogu inspekcije kao vanrednu obavezu, dolazi do problema sa obavljanjem redovnih poslova.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay