Početna Gradske teme KCV: Rapidno se povećava broj pregleda i prijema na lečenje obolelih od...

KCV: Rapidno se povećava broj pregleda i prijema na lečenje obolelih od kovida

0

Klinički centar Vojvodine saopštio je da imaju sve više ambulantnih pregleda i prijema obolelih od kovida-19.

Broj ambulantnih pregleda je porastao značajno i desetine građana javljaju se dnevno u Infektivnu kliniku. Takođe, broj primljenih pacijenata na bolničkom lečenju je sve veći, piše 021.rs.

Juče je na klinici ležalo 40 pacijenata, dok ih od jutros ima oko 50, a očekuje se da ih bude i više, jer Novi Sad proteklih dana beleži preko 50 novoobolelih dnevno, a u Vojvodini se registruje oko 200 novozaraženih.

– U Kliničkom centru Vojvodine rapidno se povećava broj ambulantnih pregleda i prijema na bolničko lečenje pacijenata obolelih od kovid-19 virusne infekcije, te Klinički centar Vojvodine veoma brzim tempom puni svoje kapacitete i dodatno opterećuje resurse. Sve to pokazuje da ulazimo u veoma nepovoljan period u postojećoj epidemiji. Ovom prilikom insistiramo da se građani pridržavaju mera sprečavanja prenosa i širenja kovid-19 virusne infekcije, kao što je već više puta apelovano, štо pоdrаzumеvа nоšеnjе zаštitnih mаski, оdržаvаnjе оdgоvаrајućе distаncе izmеđu оsоbа, rеdоvnо prаnjе i dеzinfеkciја ruku, kао i izbеgаvаnjе оkuplјаnjа ljudi u vеćеm brојu u zаtvоrеnоm prоstоru – navode iz KCV-a.

Pošto se puni kapacitet Infektivne klinike, koja može da primi oko stotinu pacijenata, može se očekivati da će polovinom sledeće nedelje biti potrebno da se još neka od klinika KCV-a pretvori u kovid bolnicu.

Otvorena još jedna kovid ambulanta u Domu zdravlja

U objektu Doma zdravlja „Novi Sad“ na Novom naselju od danas je u funkciji još jedna kovid ambulanta. Sada su na Novom naselju u funkciji dve kovid ambulante koje rade od sedam do 20 časova. Ambulanta za respiratorne infekcije u objektu Zmaj Ognjena Vuka i dalje radi 24 časa.

Nova kovid ambulanta na Naselju se nalazi u prostoru gde je bila pedijatrija, tako da su oni izmešteni iz svojih ordinacija. Za sada nema informacija gde su pedijatri premešteni.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay