Početna Gradske teme Kol centar na Novosadskom sajmu, došla policija

Kol centar na Novosadskom sajmu, došla policija

0

Veliki broj uglavnom mladih osoba nalazi se na Novosadskom sajmu, a nakon prijave predstavnika opozicije, stigla je policija.

Više stotina mladih sede za stolovima i telefoniraju, koliko se može videti kroz staklo. Zatvorili su se unutra i ne dozvoljavaju nikome da im priđe.

Pripadnici novosadske opozicije, među kojima su i neki od narodnih poslanika otišli su da vide šta se dešava.

Predstavnica liste Udruženi za slobodan Novi Sad Ana Oreg kaže su oni odmah nakon dojave otišli na Sajam – ali da ih nisu pustili unutra.

“Ne znamo tačno šta se dešava. Zatvorili su se unutra, ali smo videli da ih ima oko 500, mi smo pozvali policiju i čekamo reakciju. Da je sve po zakonu, pustili bi nas unutra, dakle nešto se sumnjivo dešava”, navela je ona.

“Kreni- Promeni” je takođe bio na lokaciji i objavio da je Novosadski sajam pretvoren u kol centar naprednjaka.

“Upravo smo ih posetili, ali su zaključani sa svih strana. Stotine SNS aktivista se ovde nalazi. Ukrali su naš sajam i sve uzurpirali”, naveli su oni.

Zamenik predsednika Gradske izborne komisije Milovan Šijakov nije mogao da komentariše navode da se na Novosadskom sajmu nalazi kol centar SNS.

“GIK raspolaže samo podacima koji dolaze od biračkih odbora, sve drugo ne komentarišemo, niti ocenjujemo. Da li neka od lista ima svoje kol centre to je nešto čime mi ne raspolažemo”, naveo je on.

Ubrzo je predsednica Narodne skupštine i potpredsednica Glavnog odbora SNS-a potvrdila ove tvrdnje i rekla da ne vidi problem u tome što SNS ima kol centar na Novosadskom sajmu.

“Imamo pozivni centar. Imamo članove koji, na dan izbora, pozivaju druge članove i simpatizere, članove porodice, komšije i prijatelje da ih zamolimo da izađu na izbore i glasaju. Imamo stranku koja ima jaku infrastrukturu i koja je dobro organizovana. U čemu je problem? Očigledno u tome što, umesto da sede u svojim pozivnim centrima i rade, oni sede u našim i čude se zašto stranke imaju pozivne centre”
, napisala je Brnabić na društvenoj mreži Iks.

Izvor: 021.rs
Foto: Arhiva