Početna Gradske teme Kome se Novosađani mogu obratiti kada se obruši stablo?

Kome se Novosađani mogu obratiti kada se obruši stablo?

0

Obilne snežne padavine proteklih dana oštetile su drveće u Novom Sadu i time stvorile probleme građanima koji žive u zgradama. Kome se Novosađani mogu obratiti kada se obruši stablo i kakva je u tim situacijama uloga upravnika zgrada?

Proteklih nekoliko dana, dežurne ekipe Gradskog zelenila imale su pune ruke posla uklanjajući polomljene grane i stabla u parkovima i ispred zgrada, koja su se oštetila zbog jakih snežnih padavina. U Novom Sadu je uklonjeno 13 problematičnih stabala, kažu nadležni.

“Od ranih jutarnjih časova smo bili na terenu i čistili one delove grada za koje smo mi zaduženi, to su autobuska stajališta, prilazi i prelazi, pešačke staze na mostovima i nadvožnjacima, parkovi, staze oko parkova i nekoliko trgova u gradu ali uvek smo tu da pomognemo jedni drugima pogotovo kada su u pitanju zdravstvene ustanove, domovi zdravlja, kliničko bolnički centri i svuda gde je potrebno da se pripomogne”, kaže Jelena Prica, JKP “Gradsko zelenilo”.

U situacijama kada velike snežne padavine ugrožavaju bezbednost stanara, ključnu ulogu ima upravnik zgrada čija je obaveza da obezbedi materijal neophodan za čišćenje, ali i da obavesti nadležne službe kada je to potrebno.

“On jel tako, svojim autoritetom utiče na to da se stanari pridržavaju tog rasporeda. A što se tiče same obaveze stanara koja je definisana odlukom o kućnom redu koja je važeća u Novom Sadu, oni imaju obavezu da održavaju svoje prozore, svoje balkone, lođe i slično i da ih očiste od snega i leda, da ne bi došlo do nekih problema”, Radovan Trifunov, predsednik “Udruženja upravnika zgrada”.

Stanari zgrada kojima su snežni nanosi naneli probleme, primedbe mogu uputiti Gradskom zelenilu i Komunalnoj inspekciji putem društvenih mreža ili telefonskog poziva.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay