Početna Gradske teme Konferencija „Energija volontiranja“ u petak u Kulturnoj stanici Eđšeg

Konferencija „Energija volontiranja“ u petak u Kulturnoj stanici Eđšeg

0

Konferencija pod nazivom „Energija volontiranja“ održaće se u petak, 7. decembra, od 11 do 15 časova u Kulturnoj stanici Eđšeg. Konferencija ima za cilj da predstavi rezultate i prakse iz regiona kao i da volonteri podele svoja iskustva. Na taj način, obeležiće se Dan volontera.

Konferencija je nastavak realizacije zajedničkog programa „Novosadski volonterski servis“ koji sprovode Fondacija „Novi Sad 2021- Evropska prestonica kulture“, kao i Omladinski savez udruženja „Omladinska prestonica Evrope Novi Sad- OPENS“ koji popularizuje volontiranje i pruža održive mehanizme volontiranja u Novom Sadu. Samo u prošloj godini, kroz Novosadski volonterski servis prošlo je 500 volontera kroz volonterske aktivnosti u 3.000 sati, te je podržano 40 volonterskih aktivnosti.

Dve prestonice izgradile su Novosadski volonterski servis kao uređen, jedinstven i prepoznatljiv servis koji odgovara na potrebe svih stanovnika oslanjajući se na dosadašnju praksu, ne samo u Novom Sadu, već i u Srbiji, regionu i Evropi.

Autor: NsHronika
Foto: Promo