Početna Gradske teme Korona virus odložio izbor partnera za javne garaže u Novom Sadu, za...

Korona virus odložio izbor partnera za javne garaže u Novom Sadu, za Radnički tri ponude

0

Konkurs za izbor javnog partnera za gradnju četiri javne garaže u Novom Sadu pomeren je za mesec dana zbog molbe zainteresovanog investitora iz Kine, koji ima problema sa putovanjem zbog korona virusa.

Gradonačelnik Miloš Vučević je za “021”naveo da ceo svet ima problema sa ovim virusom, pa tako i potencijalni partner iz Kine koji je ranije izrazio spremnost da se javi za koncesiju, a sada je zamolio da se rok pomeri radi pripreme ponude.

Rok je produžen do 23. marta, dok je prvobitni rok bio 21. februar.

Grad Novi Sad u koncesiji traži privatnog partnera za gradnju četiri garaže, mada je prvobitno bilo u planu 12 lokacija. Broj je smanjen, između ostalog, jer su se građani Satelita pobunili zbog ideje da im se izgrade garaže pod naplatom u stambenom bloku. Na koncesiju od 43 godine nude se podzemne garaže u Ulici Modene, na uglu Uspenske i Šafarikove, kod zgrade Banovine i na Trgu republike.

Gradonačelnik je naveo i da su na neobavezujući javni poziv za ulaganje u zgradu Radničkog univerziteta stigle tri ponude, dve iz inostranstva i jedna iz Srbije.

Prema njegovim rečima, data su tri različita predloga za rešavanje budućnosti Radničkog – i prodaja i koncesija, a Grad će naknadno doneti odluku.

Naveo je da će i za garaže i za Radnički odluke donositi novi saziv lokalne vlasti, jer se ulazi u predizbornu kampanju i uskoro slede izbori.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay