Početna Gradske teme Krajem maja “Promenada” verovatno počinje da radi, Exit još na čekanju

Krajem maja “Promenada” verovatno počinje da radi, Exit još na čekanju

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević očekuje da će svi nedostaci biti uskoro otklonjeni i da će Tržni centar “Promenada” dobiti upotrebnu dozvolu, te će krajem maja početi da radi. On je gostujući na RTV-u rekao da je privremena upotrebna dozvola “Promenadi” istekla i da oni moraju da ispoštuju sve što zakoni propisuju.

– Mislim da im još mrvica fali da dobiju sve uslove za upotrebnu dozvolu, i imam uveravanja da im za to treba par dana. Ove nove okolnosti, zatvorene granice ceo proces otežavaju, jer menadžment koji je u Rumuniji treba fizički da dođe da potpiše i preuzmu neke papire. Ali nama je u interesu da oni rade, da sa svakim investitorom gajimo partnerske odnose, ali insistiramo na tome da se sve radi po zakonu – kaže Vučević.

Kada je u pitanju zahtev za pomoć od strane zakupaca lokala u “Promenadi”, koja još nije otvorena a od njih se traži da plaćaju pun iznos zakupnine za vreme dok nisu radili, gradonačelnik ističe da grad stoji iza njihovih zahteva iako ne može da utiče na to da li će im vlasnici tržnog centra izaći u susret.

– Ja sam menadžmentu u Bukureštu poslao predlog da urade isto to što rade grad, država i drugi tržni centri, i imam neformalno obećanje da će nam do utorka dati odgovor. Mislim da moraju da imaju razumevanja za zakupce – naglasio je Vučević i dodao da veruje da će do kraja meseca biti ispunjeni svi uslovi da “Promenada” dobije upotrebnu dozvolu, i da će početi da radi.

Kada je u pitanju održavanje jubilarnog, 20. Exita, gradonačelnik kaže da će biti onako kako budu lekari rekli, odnosno od procene epidemiološke situacije i organizacionih kapaciteta i sposobnosti festivala.

– Još nije doneta odluka. Moj stav je da ako bude mogao da se odloži festival, onda možemo da govorimo o avgustu mesecu. Ta odluka će svakako biti doneta na državnom nivou. Neće tu biti jednostrane procene, ja prvi neću dozvoliti da se neko igra sa zdravljem Novosađana – rekao je Vučević.

Izvor: Novisad.com
Foto: 021