Početna Gradske teme Krizni štab dozvolio održavanje Poljoprivrednog sajma

Krizni štab dozvolio održavanje Poljoprivrednog sajma

0

Novosadski sajam je dobio dozvolu Kriznog štaba Vlade Republike Srbije za organizaciju priredbi, u terminu od 18. do 24. septembra, kada će biti održan 88. međunarodni poljoprivredni sajam, kao i 53. međunarodni sajam lova i ribolova i Sajam ekologije.

U odgovoru na Dopis Novosadskog sajma, navedeno je da je neophodno da se primene svi protokoli, poput onih na festivalu Exit, a to znači da će uslovi za izlagače i posetioce biti – digitalni zeleni sertifikat (potvrda o vakcinaciji ili preležanom KOVID-u 19), negativan brzi antigenski ili PCR test.

Međunarodni poljoprivredni sajam je ključni događaj u oblasti agrobiznisa u ovom delu Evrope i mesto na kojem Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i sve relevantne pokrajinske i institucije Grada Novog Sada predstavljaju subvencije za poljoprivrednu proizvodnju, a izlagači najnovija dostignuća u agraru, proizvode i iskustva, navode na Novosadskom sajmu. Pored brojnih domaćih izlagača, dolazak su najavile i firme iz Češke koja je Zemlja partner, Italije, Španije, Belorusije, Poljske, Holandije, Turske, kao i zemalja u okruženju.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Novosadski sajam