Početna Gradske teme Kupališna sezona na Štrandu počinje 1. maja

Kupališna sezona na Štrandu počinje 1. maja

0

Kupališna sezona na Štrandu zvanično počinje 1. maja, a prema rečima pomoćnice direktora za komericjalne poslove i turizam JKP Gradsko zelenilo Jelene Budimčić, pred 110. sezonu pripremni radovi na kupalištu su u toku. Kako piše Dnevnik, zahvaljujući dobrim vremenskim uslovima, veći deo posla je već obavljen.

– Održavanje javnih zelenih površina na kupalištu Štrand podrazumevalo je orezivanje suvih i bolesnih grana na stablima, na kojima je to bilo neophodno, posađeno je 10 sadnica žalosne vrbe, a podignuto je preko 2. 000 kvadratnih metara novog travnjaka. Urađena je i aeracija travnjaka, okopavanje i orezivanje žive ograde, ali je u pripremi i prskanje zelenih površina i drveća protiv krpelja – kaže za „Dnevnik” Budimčić.

Ona naglašava da se poslovni prostori, kabine, toaleti, blagajne, tuš sistemi i fontana uveliko pripremaju za sezonu – kreče se toaleti, proveravaju se vodovodne i elektro instalacije, kao i oprema u poslovnim prostorima, blagajnama, toaletima… Ekipe iz „Zelenila“ pregledaju i popraljaju sve oko tuš sistema i pijaćić fontana, čiste platoe i šetališne staze. Dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija kabina radiće se u četvrtak, 15. i petak, 16. aprila, od 7 do 14 časova.

U narednim danima, do početka kupališne sezone, radnici će skidati vetrozaštitne ograde, postavljati spasilačke kule i spustiti spasilački čamac u vodu. Takođe, sadiće cveće, prodavati sezonske ulaznice, postavljati ozvučenja, čistiće plažu od nečistoća nanetih vodostajem reke, ravnati pesak na plaži, popravljati dečija igrališta….

Budimčić ističe da cene ulaznica nisu menjane u odnosu na prošlu godinu, te će dnevna ulaznica koštati 50 dinara, dok će sezonska, bez popusta, biti 1.345, a sa popustom za đake i penzionere 1.150 dinara. Sezonska ulaznica za pravna lica iznosi 1.150 dinara, dok je iznajmljivanje sefa na dnevnom nivou 100 dinara.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay